Zeikstad de musical – Urinetown


Urinetown vertelt het verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. De situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

Het is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het thema is weliswaar plassen, maar het handelt over alledaagse zaken die ons allemaal raken. Urinetown speelde ruim 3 jaar succesvol op Broadway en groeide uit tot een ware cult-hit. In theater M-lab in Amsterdam bleek het dé verrassing van het afgelopen seizoen. Met lovende reacties van pers en publiek brengt Joop van den Ende Theaterproducties deze musical nu in samenwerking met Opus One, Mojo Theater en Senf Theaterpartners naar 60 theaters door heel het land.

Urinetown zit boordevol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables, Tarzan en West Side Story.

Met o.a. Jamai Loman – Bobbie Goud, Suzan Seegers – Kleine Eefje, René van Kooten – Agent Knuppel, Ellis van Laarhoven – W. Grijpstuivers e.a. 

  

Speak Your Mind

*