Volendam de Musical


Terwijl de oude Volendamse Ooitje zich in klederdracht laat fotograferen door Japanse toeristen, en de jonge boyband ‘Zilt’ zich opmaakt voor de jaarlijkse kermis waar ze eindelijk mogen spelen, verschijnt de sjieke Mary in het dorp… 20 jaar geleden heette ze nog gewoon Marietje, tot ze het door haar beminde en gehate Volendam moest verlaten, om met haar grote geheim naar Canada te emigreren. Nu staat ze weer oog in oog met haar roots, haar dorp en haar grote jeugdliefde Simon, destijds de ‘hunk’ van het dorp.

Alles is veranderd en toch hetzelfde. Want je kan de vrouw wel uit het dorp halen, maar nooit het dorp uit de vrouw. Met haar jeugdvriendin Lea, de enige die haar geheim kende, pakt Mary meteen de draad weer op alsof er geen 20 jaar verstreken zijn. Haar dochter Rose vermaakt zich intussen met de jongens van Volendam, heeft de kermis van haar leven en wordt verliefd op Tom, de leider van de band.

De ambitieuze wethouder van Volendam zet alles op alles om van deze kermis de grootste ooit te maken. Maar dan gebeurt er opeens een echt Volendams wonder – is het de hand van God? Komt Mary’s grote geheim uit?, blijven Rose en Tom bij elkaar?, hoe gaan Mary, Lea en Simon verder? ‘Als de morgen is gekomen’ is Volendam niet meer wat het was…..

Met de hits: Mon Amour, Als de morgen is gekomen, Ik hou van jou, One Way Wind, Rosanne, Pak maar m’n hand, Sailin’ Home.

Met o.a.: Maaike Widdershoven – Mary, Jasper Kerkhof – Simon, Hilke Bierman – Lea, Job Bovelander – Tom, Metta Gramberg – Ooitje, Stefan de Kogel – Cees, Ruud van Overdijk – Klaas, Rick Sessink – Jaap, Kaily van Starrenburg – Rose en Ylva Wichers Schreur – Annie.

Speak Your Mind

*