Soldaat van Oranje de Musical


De musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit de Nederlandse geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog: Erik Hazelhoff Roelfzema.

De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Studeer je door met je kop in het zand? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Als in 1940 de Duitsers Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend.

Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Zijn beroemde boek werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is vanaf oktober  te zien als musical in de TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

Naar een script van Edwin de Vries en een regie van Theu Boemans spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven. Dit verhaal moet verteld worden !!!

 

Speak Your Mind

*