Ramses Shaffy overleden 01-12-2009


ramses-shaffy

Dinsdagochtend is zanger en kleinkunstenaar Ramses Shaffy op 76-jarige leeftijd overleden.

Shaffy speelde ook in musicals. Zo was hij tussen 1993 en 1995 bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen te zien in de titelrol van Don Quichot in De Man van La Mancha. Zijn musicaldebuut maakte hij in 1966 in de dubbele titelrol van Koning Salomo en de Schoenlapper, met o.a. Mary Dresselhuys, Adèle Bloemendaal en Jenny Arean. Verder was hij in 1970 te zien als Blauwe Toon in De Jantjes.

Affiche musical Man van la Mancha met Ramses in de hoofdrol

De finalisten van het AVRO-programma Op zoek naar Mary Poppins brengen zondag in de eerste liveshow (Nederland 1, 20.25 uur) een eerbetoon aan de dinsdag overleden Ramses Shaffy. De potentiële Mary’s zingen de nummers ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ en ‘Wij zullen doorgaan’.

Ramses als Blauwe Toon in De Jantjes

Presentator Gerard Joling zal met de 11 finalisten van Popstars een eigen versie van het gevoelige nummer ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ zingen. Ook Beau van Erven Dorens, die een groot bewonderaar is van Ramses Shaffy, zal in de liveshow op gepaste wijze stilstaan bij zijn overlijden.

Comments

  1. Leuk hoor dat je weer een site hebt die je nu ook actueel gaat houden!
    Veel succes ermee!

Speak Your Mind

*