Je Anne – Het verhaal uit de dagboeken van Anne Frank


Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank, in de theaters en wel in een bijzondere versie. Muzikale nummers en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beiden) vormen een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode.
De voorstelling ‘Je Anne’ vertelt wat zich afspeelde in ‘Het Achterhuis’ in de 2 onderduikjaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je Anne’.

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in Het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende nummers van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke die in 1994 al tekende voor een eerdere bewerking van ‘Je Anne’.

Met o.a. Thom Hoffman – Otto Frank, Marloes van den Heuvel – Edith Frank, Sanne Bosman – Margot Frank, Abke Bruins – Anne Frank, Frans Maas – Hermann van Daan, Annemarie Maas – Petronella van Daan, Levi van Kempen – Peter van Daan en Mark van der Laan – Albert Dussel.

Speak Your Mind

*