Biografie: Lone van Roosendaal


Lone van Roosendaal [12 juni 1969]

Opleiding: Lone studeerde in 1993 af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Na een jaar aan de Lee Strassberg Academy in Londen gestudeerd te hebben, kwam ze terug om in The Sunshine Boys te spelen.

Theater: In het theater was ze te zien in o.a. My Fair Lady, Carlie De Musical, Dancing Queens, Grease The Musical, Rocky Over The Rainbow en Copacabana. Ook speelde ze de hoofdrol in de musical Sweet Charity, zong ze in Liedjes van Toon en vervulde ze de rol van Grisabella in Cats. Tussen 2004 en 2008 speelde Lone de rol van Donna in de musical MAMMA MIA! – in Nederland en België als alternate en in Duitsland in Essen en Berlijn als eerste bezetting. In 2008 was Lone te zien als Queenie in het muziektheaterstuk The Wild Party van M-Lab en speelde ze in hetzelfde seizoen stewardess Heidi in de komedie Boeing Boeing. In Zorro was zij te zien in de rol van Inez.

Televisie: Lone speelde in diverse series zoals Sam Sam, All Stars, Meiden Van De Wit, Grijpstra & De Gier, Samen en Koefnoen. Op de Belgische tv is Lone vooral bekend door haar rol Tetske in de comedy Hallo België, en de moeder van Bionda in Zoop!. In Nederland is ze vooral bekend geworden van haar rol als Melanie Woesthoff in de RTL serie Voetbalvrouwen.

Film: In 2003 waren de opnames voor de Vlaamse speelfilm De Zaak Alzheimer, waarin Lone een rol vertolkt.

Prijzen: Voor haar titelrol in de musical Sweet Charity kreeg ze in 2006 een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol In Een Grote Musical. En in 2009 is ze genomineerd voor een John Kraaijkamp Award in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical voor haar rol van Queenie in The Wild Party.

Overig: Zij leende haar stem aan de nasynchronisatie voor de rol van Zyphora in de Prince Of Egypt. Maakte met Ellen Evers en Richard Groenendijk de dubbel cd ‘Liedjes van Toon’.

Speak Your Mind

*