Biografie: Freek Bartels


Freek Bartels [24 oktober 1986]

Opleiding: Freek begon zijn opleiding bij de MusicAllFactory. Hierna ronde hij de opleiding muziektheater aan het Fontys Conservatorium Cum Laude af. Zijn zangdocent is Edward Hoepelman. Hij kreeg acteerlessen van Marc Krone, Julia Bless en Roeland Vos. Danslessen volgde hij bij Dick Swanborn, Danielle Waijers Caroline Neyndorff en André de Jong. Hij nam deel aan verschillende workshops van o.a. Paul Eenens, Maike Boerdam, Wieneke Remmers en Erwin Aerts.

Theater: Vanaf april 2008 speelde Freek de rol van Enjolras in de musical Les Misérables. Bij Stichting Theaterplan te Eindhoven speelde hij Nick Piazza in Fame De Musical en Koning Arthur in Pendragon. Hij was te zien bij M-Lab en speelde de rol van Roger Davis in de musical Rent en was te zien als Sjaak in de Sondheim-musical Into The Woods, beiden in de regie van Koen van Dijk. Ook was hij te zien in de musical Petticoat. Hij speelde de rol van Gabriel “Gabe” Goodman in Next to Normal.

Toneel: Tijdens zijn opleiding speelde hij de rol van Tito in het toneelstuk De Heilige Antonio van Arnon Grunberg.

Televisie: Freek was te zien in het tv-programma Op Zoek Naar Joseph waarin 11 jongens de strijd aangingen om de hoofdrol in de musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat van Joop van den Ende Theaterproducties.

Prijzen: Freek won de John Kraaijkamp Musical Award 2008 voor Aanstormend Talent voor zijn rol als Enjolras in Les Misérables. Voor zijn rol van Rogier van Rooden in de musical Petticoat is hij in 2011 genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie: Beste Mannelijke Hoofdrol in een grote productie. Voor de rol van Gabe Goodman in de musical Next to Normal ontving hij in 2012 een Musicalworld Award in de categorie Beste Mannelijke Bijrol.

Speak Your Mind

*