Antonie Kamerling overleden 06-10-2010


De 44-jarige acteur en zanger Antonie Kamerling is woensdag overleden. Hij laat zijn vrouw, de actrice Isa Hoes en hun kinderen Merlijn en Vlinder achter.

Kamerling studeerde rechten in Amsterdam toen hij in 1990 zijn professionele carrière begon met de rol van Peter Kelder in de soap Goede Tijden Slechte Tijden.

Series waarin Antonie te zien was zijn Windkracht 10, Onderweg Naar Morgen en Voetbalvrouwen. Daarnaast probeerde Kamerling een aantal jaren geleden voet aan de grond te krijgen in Hollywood. Met veel bravoure kondigde hij in De Telegraaf zijn vertrek naar Amerika aan. Maar zijn carrière daar beperkte zich uiteindelijk tot een klein rolletje in het 4e deel van de Exorcist-reeks. Ook sprak de acteur de hoop uit ooit De kleine blonde dood in het Engels te maken. 

Hij maakte zijn filmdebuut als Valentijn Boecke in De kleine blonde dood naar een boek van Boudewijn Büch. De film won een Gouden Kalf voor beste film. 

De film opende voor Antonie deuren naar het witte doek en het theater en hij verliet GTST. Zijn eerste internationale film was Suite 16. In 1997 speelde hij in de film All Stars waar hij het karakter Hero vertolkte. Onder deze naam nam hij de door Guus Meeuwis geschreven nummer 1-hit ‘Toen ik je zag’ op. Ook speelde hij mee in een aantal afleveringen van de tv-serie All Stars.

Ondanks zijn filmambities was Antonie de afgelopen jaren vooral in musicals te zien. Zo speelde hij onder meer moordenaar Luigi Lucheni in Elisabeth. En speelde hij de hoofdrol in de musical Turks Fruit, naar het boek van Jan Wolkers en Sunset Boulevard, waarin hij naast Simone Kleinsma of Pia Douwes te zien was. 

met Antonie bij Turks Fruit  met Antonie bij Sunset Boulevard

In 2011 zou hij na 14 jaar weer de rol van Hero uit All Stars gaan spelen in de vervolgfilm Old Stars. Vanaf 15 februari zou Antonie weer de planken opgaan met de musical Herinnert U Zich Deze Nog?!, samen met o.a. Jelka van Houten en Lange Frans.

Speak Your Mind

*